Wat doet de MARVER voor jou?

De MARVER spant zich voortdurend in om de arbeidsvoorwaarden voor haar leden te verbeteren. Hierbij kun je niet alleen denken aan loon en vergoedingen, maar bijvoorbeeld ook aan loopbaankansen, opleidingen, verlof, werktijden en veiligheid. Wij zetten ons eveneens in voor zaken die belangrijk zijn ná een loopbaan bij Defensie, zoals pensioen, UGM, uitkeringen of voorzieningen.

De MARVER en AVW

Rechtspositie voor militairen

De rechtspositie voor militairen is niet te vinden in één overzichtelijk cao-boekje. Je moet daarvoor speuren in de vele regelingen, die staan in de zogenoemde MP-bundels. Door de enorme hoeveelheid is het vaak lastig de juiste informatie te achterhalen. Daarom bieden wij je een overzicht van de meest gezochte regelingen en onderwerpen. Neem contact met ons op als jouw onderwerp er niet bij staat of als de regeling onduidelijk is. Dan zoeken we het voor je uit.

Naar mijn rechtspositie

Rechtspositie voor burgermedewerkers

Burgermedewerkers hebben een andere rechtspositie dan militairen. De overeenkomst is dat ook burgermedewerkers vaak flink moeten zoeken naar de juiste informatie in de vele regelingen die voor hen op de MP-bundels staan. Met een overzicht van de meest gezochte burgerregelingen en onderwerpen bieden wij jou daarom de helpende hand. Neem contact met ons op als je burgermedewerker bij Defensie bent en er ondanks dit overzicht niet uitkomt. Dan zoeken wij met je mee.

Naar mijn rechtspositie

Rechtspositie voor na de dienst

Ook na jouw loopbaan werkt de rechtspositie van Defensie nog door. Denk daarbij als postactieve medewerker niet alleen aan je pensioen, maar ook aan andere regelingen, die afhankelijk van het soort ontslag, van pas kunnen komen. Sommigen verlaten Defensie immers op eigen verzoek, terwijl anderen door een contracteinde, ontslagleeftijd, reorganisatie of ziekte stoppen met hun werk. Dit is een overzicht van de meest gezochte regelingen voor na de dienst, zowel voor oud-militairen als voor oud-burgermedewerkers. Mis je specifieke regelingen of situaties? Neem dan even contact met ons op.

Naar mijn rechtspositie