Interventie 4 - 2018

In dit blad lees je over de activiteiten van de actievoerende defensiebonden. In de infographic zie je hoe de MARVER als vereniging in elkaar zit en hoe jij daar invloed op hebt. De huidige en de voormalige onderhandelaar namens de MARVER vergelijken hoe het overleg toen verliep en hoe dat nu loopt. En hoe zit het overleg eigenlijk in elkaar en hebben militairen wel stakingsrecht?

BEKIJK DIT BLAD

Interventie 3 - 2018

Dit is de eerste uitgave van het blad van de Marechausseevereniging met de nieuwe naam 'Interventie'. In dit blad alles over de 'NEE'-stem van de leden over het AVW-resultaat 2018. De gevolgen van de Prinsjesdagplannen voor het defensiepersoneel komen aan bod en een interessante 'Dossier X' over opleidingsaanvragen die door Defensie niet altijd juist afgehandeld worden.

BEKIJK DIT BLAD

MARVER 2 - 2018

Hoe staat het met de CAO-onderhandelingen? De reorganisaties bij de KMar zijn bijna rond maar wat houdt dat in? En wat doe je als je VGB wordt afgenomen omdat je partner voor de overheid in het buitenland werkzaam is (geweest)? De MARVER stond een lid, met succes, bij.

Bekijk dit blad

MARVER 1 - 2018

In de Defensienota is rekening gehouden met realistische doelstellingen. Nu moet de minister nog met daden komen. Het AOW-gat is eindelijk opgelost, de tijdlijn laat zien wat voor een strijd dit is geweest. En de pilot 'burgers aan de grens' is een klap in het gezicht van de professional.

Bekijk dit blad

MARVER 6 - 2017

De leden van de bonden zijn akkoord gegaan met het arbeidsvoorwaardenresultaat en daarmee is er een nieuwe CAO. Er is een coulance-regeling getroffen afschaffing van de ANW-compensatie. Ook in dit blad, het verslag van de themadag FNV Veiligheid over diversiteit.

Bekijk dit blad

MARVER 5 - 2017

Er is eindelijk een arbeidsvoorwaardenresultaat en jij kunt je stem laten horen! In dit blad gaan we in op de belangrijkste punten. Ook zijn de vrijwilligers van het Fonds Sociale Zorg weer bij elkaar gekomen voor de jaarlijkse vrijwilligersdag.

Bekijk dit blad

MARVER 4 - 2017

We voeren nog steeds actie voor een goede cao! In dit blad een verslag van de laatste acties waaronder de belegering van het ministerie en de stiptheidsacties op Schiphol. Daarnaast gaan we in op de plannen die het Kabinet op Prinsjesdag presenteerde.

Bekijk dit blad

MARVER 3 - 2017

De leden van de bonden zeggen massaal 'nee' tegen het eindbod van de minister. De 117e Algemene Vergadering van de MARVER is weer geweest. Bovendien heeft de MARVER sinds 5 juli een nieuw dagelijkse bestuur. In dit blad stellen we ze aan je voor!

Bekijk dit blad