8 mei 2020

Doe mee aan het chroom-6-onderzoek

De Paritaire Commissie chroom-6 en CARC heeft op 6 april de resultaten bekend gemaakt van het onderzoek naar CARC op de POMS-locaties. Nadat in juni 2018 de onderzoeken naar chroom-6 op de POMS zijn verschenen, is hiermee het onderzoek chroom-6 en CARC op de POMS-locaties afgerond.

Aan de hand van de resultaten stelt Defensie samen met de bonden een regeling vast voor die mensen die ziek zijn geworden door het werken met chroom-6.

Doe mee
Iedereen die tussen 1970 en 2015 (mogelijk) met chroom-6 werkte of op een andere manier blootgesteld kan zijn aan werkzaamheden met chroom-6 op een andere locatie dan een POMS-locatie kan aan dit onderzoek meedoen. Om een goed beeld te kunnen krijgen van de chroom-6-situatie, is het belangrijk dat zoveel mogelijk oud-medewerkers en bestaande medewerkers meedoen.

Jouw input
Wil je ook jouw input geven voor het onderzoek? Meld je dan aan bij:

• Het Informatiepunt Chroom-6 via infoc6&carc@caop.nl of telefoon: 070-376 5476 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur).
• Je krijgt dan een inlogcode om aan het onderzoek deel te nemen.
• Doe dit vóór 15 mei.

Surf voor meer informatie naar deze website. Het onafhankelijk opererende Informatiepunt Chroom-6 staat onder beheer van het CAOP, een onafhankelijk kennis- en dienstencentrum voor arbeidszaken.

Meld je bij de bond
Denk je dat je ziek bent geworden door het werken met chroom-6? Meld je als lid van de AFMP dan ook bij de bond via dit e-mailadres.

Meer over:
Chroom-6