10 maart 2020

Alle NAD-bijeenkomsten afgelast vanwege coronavirus

De MARVER heeft alle komende NAD-bijeenkomsten geannuleerd vanwege het coronavirus. We houden de situatie rond het coronavirus nauwlettend in de gaten.

Het RIVM drukte vorige week de inwoners van de provincie Noord-Brabant op het hart om bij luchtwegklachten zoals hoesten, koorts of kortademigheid hun sociale contacten te beperken. Dit betekent praktisch gezien: thuis blijven als je klachten hebt. Om de mogelijke verspreiding in deze provincie in kaart te brengen, is het RIVM zaterdag 7 maart een steekproef naar COVID-19 gestart. In Brabant wordt de situatie steeds nijpender, maar ook in de rest van het land duiken steeds meer ziektegevallen op. De voorschriften van het RIVM worden ook steeds strikter.

Positieve reacties
De MARVER heeft besloten de instructies van het RIVM te volgen. Nu hebben wij de komende weken overal in het land onze NAD-bijeenkomsten gepland. We hadden al besloten de bijeenkomsten in Brabant te schrappen en kregen daar gelukkig veel positieve reacties op. We gaan nu een stap verder dan strikt noodzakelijk is. We hebben inmiddels besloten alle NAD-bijeenkomsten NIET DOOR TE LATEN GAAN. Dat doen we ‘met pijn in ons hart’, want we weten dat de NAD-bijeenkomsten enorm op prijs worden gesteld. Volgens de RIVM-informatie zijn de NAD-leden juist de doelgroep die het meeste risico loopt. En wij willen onze NAD-leden niet aan onnodige risico’s blootstellen, daarvoor zijn jullie ons te lief. We hopen dat je begrip hebt voor deze onvoorziene situatie en voor ons besluit.

Voorkom verspreiding coronavirus
Dit zijn de belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

- Was je handen regelmatig
- Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
- Gebruik papieren zakdoekjes
- Bij luchtwegklachten zoals hoesten, koorts of kortademigheid: beperk je sociale contacten. Dit betekent praktisch gezien: thuis blijven als je klachten hebt!

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Betrouwbare informatie over het coronavirus vind je op de website van het RIVM: www.RIVM.nl/coronavirus.

 

Meer over:
GVW