Tolkenpardon

dringende noodzaak

De Marechausseevereniging steunt de oproep aan het kabinet om bij buitenlandse missies ingeschakelde lokale tolken snel politiek asiel te verlenen als dat na afloop van de missie noodzakelijk blijkt voor hun veiligheid. Die oproep werd op donderdag 14 augustus in EenVandaag gedaan door de AFMP FNV - een van de partners van de MARVER in het samenwerkingsverband FNV Veiligheid.

Onbewapend

maar niet onbeschermd

De Marechausseevereniging is nog niet zonder zorgen als het gaat om de veiligheid van de marechaussees die op korte termijn op de rampplek in Oekraïne worden ingezet. De Commandant de Strijdkrachten (CDS) heeft echter wel laten zien dat in de huidige situatie het maximale wordt gedaan als het gaat om de veiligheid van de mensen in het gebied.

Overleg regeling pensioen 2015

nog niet afgerond

Onderhandelingen over de pensioenregeling 2015 zijn vastgelopen. De bonden hebben de minister verzocht direct na het zomerreces verder te spreken over een nieuwe regeling.

Tolkenpardon
dringende noodzaak